MotoGP Endonezya: Martin Zaferi

MotoGP Endonezya: Martin Zaferi

2024 MotoGP Endonezya GP'sinde Jorge Martin, sprint yarışındaki hatasının ardından ana yarışı baştan sona lider götürerek zafere ulaştı. Pramac Ducati sürücüsü, yarışın ortalarında çaylak Pedro Acosta’nın baskısına rağmen liderliğini korudu. Acosta, güçlü bir performans sergilese de Martin’i geçemedi.

Enea Bastianini, Acosta'ya yaklaşsa da 1. virajda yaşadığı kaza nedeniyle yarış dışı kaldı. Son şampiyon Francesco Bagnaia, yarışın büyük bir kısmını Franco Morbidelli'nin arkasında sıkışarak geçirdi. Ancak son beş tur kala Morbidelli'yi geçerek üçüncü sıraya yerleşti ve podyuma çıktı.

Honda sürücüsü Marc Marquez, yaşadığı motor arızası nedeniyle yarış dışı kalırken, Aprilia sürücüsü Maverick Vinales altıncı, Yamaha'dan Fabio Quartararo ise yedinci sırada yarışı tamamladı. Johann Zarco da Honda ile onuncu sırada finiş gördü.

Yarış sonunda, ikinci sırada yer alan Pedro Acosta'nın lastik basıncı ihlali hakkında inceleme altında olduğu açıklandı ve kararın yarış sonrasında verilmesi bekleniyor.

Önceki Haber Toprak Razgatlıoğlu Pistlere Geri Dönüyor: Aragon'da Yarışa Hazır
Sonraki Haber Eczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 Sezonunu Coşkuyla Açtı
Benzer Haberler